TimberBase hos Småland Timber

Gå tillbaka
Omfattning

TimberBase

Kund

Småland Timber

År

2022

Småland Timber har haft ett eget affärssystem tidigare. Daniel Martinsson är mannen bakom det systemet. Daniel är ansvarig för ekonomi och IT. ”Vi började titta efter ett nytt system när tekniken i vårt eget system började kännas gammal och kraven på vidareutveckling ökade”, säger Daniel. ”TimberBase framstod som det bästa alternativet med modern teknik, lättanvänt och hög funktionalitet”.

Småland Timber

Småland Timber är ett familjeägt träindustriföretag i Rydaholm i Småland. Verksamheten omfattar inköp av råvara, produktion av sågade och hyvlade produkter samt ytterligare vidareförädling i form av specialemballage och andra komponenter. Även legouppdrag såsom kapning och hyvling utförs. På senare tid har investeringar gjorts i pelletstillverkning och i hyvleriet. Företaget vänder sig såväl till den svenska som den internationella marknaden.

Igångkörning i den nya plattformen

Småland Timber valde att köra igång med den nya plattformen, den som vi kallar TimberBase Online. ”Vi såg en stor potential i den nya miljön”, säger Daniel. ”Vi har  haft goda möjligheter att påverka utvecklingen. Det är också tydligt att den nya tekniken gör att uppdateringar kan göras snabbt. Igångkörningen har gått bra.”

Scanner

Småland Timber hade ett starkt önskemål att kunna använda handscanner för att lasta ut paket. Den responsiva tekniken i TimberBase gör att innehållet på skärmen anpassas efter storleken. En handscanner är en komplett enhet med inbyggd webläsare. Det innebär att TimberBase körs direkt i handscannern. Inga specialprogram anpassade för scanner behövs.

Kraftfull scanner

Man har valt en kraftfull scanner som kan läsa paketens streckkoder på långt avstånd (15-20m) och till och med genom truckens glasruta. Det fungerar utmärkt.

Erfarenheter hittills

”Igångkörningen har fungerat bra med stöd från TimberIT. En positiv överraskning var portalen för ärendehantering. Smidigt och samtidigt bra kontroll så att man inte glömmer bort saker”, säger Daniel. ”Vi har också insett att TimberBase är väldigt komplett och flexibelt med mer funktionalitet än vi kanske insåg från början. Det är ett system att växa i. Även våra kunder har noterat att vi har ett nytt system. De uppskattar möjligheten att få följesedlar som XML-meddelanden.”

”Vi kommer att steg för steg utöka användningen med tillverkningsplanering och hantering av ströpaket från råsorteringen. Vi är också nyfikna på att tränga djupare in i analysdelen i systemet”, avslutar Daniel.

Se fler referenser här

TimberBase hos Småland Timber

Småland Timber har haft ett eget affärssystem tidigare. Daniel Martinsson är mannen bakom det s...

Läs mer...

TimberBase hos Bröderna Carlström

Hos Bröderna Carlström har man valt att definiera varje längd som en egen produkt eller artikel...

Läs mer...

TimberBase hos Hanåsa Sågverk

Hanåsa Sågverk använder TimberBase sedan ett par år. Pontus Donne är VD för företaget och N...

Läs mer...