Om oss

Timber IT

TimberIT vänder sig till träindustrin, i Sverige och internationellt. Vi har en unik kompetens som ger oss goda förutsättningar att utvecklas vidare. Vårt eget kunnande kompletteras med ett omfattande nätverk av specialister och inte minst via dialogen med våra kunder. Vår främsta drivkraft är att förvalta och vidareutveckla TimberBase. Vi vill utnyttja den senaste tekniken och idéer från olika håll för att ständigt förbättra systemet. Vi förstår vikten av att förvalta ett system. Effektiva rutiner för support och programuppdateringar är en förutsättning. Det har vi.

Om Johan, Partner

Johan har en bakgrund som utvecklare av IT-system, till stor del inom skogsindustrin. Ett GPS-baserat system för hantering av vedgårdslager (och timmerlager) var ett av de första systemen. Därefter har han fortsatt sin karriär framförallt inom IT för skogsindustrin. Johan har haft ett övergripande ansvar för system för virkesanskaffning och specialiserat sig på integration, ett område där han har stor erfarenhet och djupt kunnande. Han har även erfarenhet som IT-konsult i helt andra branscher. Det har gett ett omfattande nätverk och impulser från olika håll när det gäller ny teknik. Vi får en bredare omvärldsbevakning.

Om Gunnar, Partner

Gunnar har en bakgrund som forskare inom skogsindustrin med inriktning mot optimeringsmetoder. Därefter följer en lång karriär inom industrin och i IT-företag med inriktning mot den internationella skogsindustrin. Han har haft olika roller bl. a. som företagsledare och managementkonsult. Gunnar var initiativtagare till utvecklingen av det ursprungliga TimberBase. Han har också deltagit i ett stort EU-projekt för spårbarhet i virkeskedjan. Det är en erfarenhet som vi försöker beakta i utvecklingen av TimberBase.

Ett toppmodernt system med lång historia

1993

TimberBase utvecklas för Stora Timber och Södra Timber av TimberSoft AB

1994

AssiDomän (nuvarande Setra) och SCA Timber installerar TimberBase

1995

Flera mindre kunder i Sverige och Finland kör Timberbase

1996

Tieto förvärvar TimberSoft AB

2000

Setra och Södra Timber vidareutvecklar TimberBase i egen regi

2011

TimberIT AB förvärvar rättigheterna till TimberBase

2017

TimberIT utvecklar en molnbaserad version av TimberBase

Boka en demo idag!

Kontaktuppgifter

Tack, vi kontaktar dig så snart som möjligt!

Vanliga frågor & svar

 • Fungerar systemet med surfplatta och telefon?

  Ja, en web-läsare och Internetuppkoppling är allt som krävs. Nyare delar som t.ex. utlastningen är responsiva, dvs innehållet på skärmen anpassas automatiskt till skärmstorleken

 • Hur vet jag att informationen lagras säkert?

  Vi använder oss av ett välrenommerat företag för hela drifttjänsten. De ansvarar för tillgänglighet och säkerhet. Backup tas varje dygn.

 • Behövs det någon extra programvara i PC:n?

  Nej! TimberBase är ett äkta molnbaserat system. Hela systemet är tillgängligt via webbläsaren.

 • Kan man använda Mac?

  Ja, vi har flera kunder som använder Apple-enheter

 • Innehåller TimberBase timmerhantering?

  Ja, det kan enkelt definieras upp i systemet. Timmer är en egen produktgrupp med egna lagerplatser

 • Kan man hantera biprodukter eller biobränsle?

  Ja, vi talar om kvantitetsprodukter där man endast anger en kvantitet i valfri enhet vid försäljning och leverns

 • Hur blir man kund?

  Genom att anmäla intresse för TimberBase till oss. Vi lämnar ett affärsförslag där TimberBase erbjuds som en tjänst enligt en prislista. Vi har genomarbetade planer för införande. Det går snabbt att sätta upp en databas som automatiskt fylls med grunddata.