TimberBase at Hedlunds Timber

Gå tillbaka
Scope

TimberBase

Customer

Hedlunds Timber

Year

2017

Vi har använt TimberBase sedan mitten på 90-talet. Det har fungerat alldeles utmärkt men för några år sedan blev det tydligt att en del av tekniken började bli gammalmodig. Dessutom fanns det ingen naturlig samarbetspartner för support och vidareutveckling.

TimberBase at Hedlunds Timber

Hedlunds Timber är ett stolt familjeföretag med en lång historia. Producerad volym är c: a 100 000 m3 per år varav en hel del vidareförädlas. Företaget ligger i Ovansiljan-området som är känt för sin fina fururåvara.

Erik Hedlund är VD och säljansvarig på Hedlunds Timber.

”Vi har använt TimberBase sedan mitten på 90-talet. Det har fungerat alldeles utmärkt men för några år sedan blev det tydligt att en del av tekniken började bli gammalmodig. Dessutom fanns det ingen naturlig samarbetspartner för support och vidareutveckling.

Därför tittade vi efter alternativa system men hade svårt att hitta något som motsvarade TimberBase när det gäller funktionalitet och enkelhet i användningen. När TimberIT tog kontakt och meddelade att man tagit över TimberBase med tankarna om att lyfta systemet till en ny teknikplattform tyckte vi att det lät intressant. Fortsatt hög funktionalitet och användarvänlighet med den senaste tekniken kändes som en bra kombination.

Från början var vi lite skeptiska till molntekniken. Det kändes osäkert på något sätt. Utvecklingen de senaste åren visar att det nog är tvärtom. Fördelarna med molntekniken är tydliga. Tillgängligheten är mycket hög och det är en fördel att enkelt komma åt systemet från olika platser. Tillgång till Internet är det som krävs. Det är i stort sett bekymmersfritt att använda systemet. Programuppdateringar hanteras mycket smidigt.

Förbättringar och vidareutvecklingar tillförs kontinuerligt.

Systemet används som det tidigare men många saker har tillkommit. Integrationen med ekonomisystemet sparar oss mycket tid och ger bra kreditinformation om kunderna. Möjligheterna till tillverkningsplanering är nytt liksom en hel del annat.

Vi ser med stor förväntan och tillförsikt framåt mot fortsatt användning och vidareutveckling av TimberBase.”

See more references here

TimberBase at Småland Timber

Småland Timber har haft ett eget affärssystem tidigare. Daniel Martinsson är mannen bakom det s...

Read more...

TimberBase at Bröderna Carlström

At Bröderna Carlström, they have chosen to define each length as its own product or article...

Read more...

TimberBase at Hanåsa Sawmill

Hanåsa Sågverk has been using TimberBase for a couple of years. Pontus Donne is CEO of the company and N...

Read more...