Nya möjligheter till digitalisering – samarbete mellan TimberIT och Timber Exchange

15 februari, 2023

|

Gunnar

TimberIT och Timber Exchange har inlett ett samarbete. Målet är att skapa affärsnytta för träindustrin genom att integrera TimberBase med den plattform för automatisering av handelskedjan som Timber Exchange erbjuder.

Samarbetet innebär även att TimberIT får möjlighet att nyttja utvecklingsresurser som Timber Exchange disponerar.

Timber Exchange

Timber Exchange är en partner som hjälper till att undanröja de största flaskhalsarna som den globala skogsindustrin står inför. Det sker genom automatisering, outsourcing och genom att tillhandahålla marknadsdata. Timber Exchange erbjuder ett komplement till affärssystem för att automatisera exportförsäljning, logistik och dokumenthantering. Bolaget erbjuder även outsourcing av skeppningsdokument och en Bloomberg-inspirerad hub för marknadsdata som månatligen följer produktion, lager, konsumtion och prisutveckling på globala nyckelmarknader. Tekniken bakom Timber Exchange är mycket modern och plattformen är molnbaserad precis som TimberBase.

Timber Exchange-plattformen innehåller verktyg för export/import, logistik, dokumentation, spårning, övervakning, analys, säkerhet och integration. Dessutom ingår en marknadsplats för försäljning och köp av trävaror samt tillgång till marknadsdata, analyser och statistik.

Timber Exchange är sammanlänkade med en mängd partners och leverantörer av tilläggstjänster som lastspårning, frakter, försäkringstjänster och mer.

Personerna bakom företaget har omfattande erfarenhet av internationell handel med trävaror.

Läs mer om Timber Exchange på timber.exchange.

Vad innebär samarbetet för våra kunder och för oss?

  • Våra kunder får en möjlighet att ta ytterligare steg i digitaliseringen genom en smidig koppling mellan TimberBase och Timber Exchange.
  • Genom samarbetet med Timber Exchange visar vi att man kan skapa mervärde genom att koppla samman TimberBase med andra system. Molntekniken och vår integrationslösning med öppna web-Api underlättar väldigt mycket.
  • Samarbetet med Timber Exchange innebär också att vi får en utökad kontaktyta, både i Sverige och internationellt. Vi kommer att få nya impulser och idéer för vidareutveckling av TimberBase och för samverkan med Timber Exchange.
  • Ytterligare en del i samarbetet gäller de utvecklingsresurser som Timber Exchange använder. Genom arbetet med att integrera systemen har de personerna redan en viss kännedom om TimberBase. Vi har möjlighet att nyttja dessa resurser om det skulle behövas.

Vi ser fram emot vårt kommande samarbete med Timber Exchange.

Se fler nyheter här

Utlastning med skanner hos Hedlunds Timber

”Vi använder skanner för att blippa paket när vi bygger lass”, säger Thomas.

Läs mer...

Ekeryds Trä ny TimberBase-kund!

Ekeryds Trä ny TimberBase-kund

Läs mer...

Jutos Timber väljer ForestBase

Jutos Timber väljer ForestBase

Läs mer...