Utlastning med skanner hos Hedlunds Timber

11 juli, 2024

|

Gunnar Niblaeus

Sedan ett par år använder Hedlunds Timber skanner vid utlastningen. Vi har talat med Thomas Johansson om erfarenheterna hittills. Thomas är en av utlastarna.

”Vi använder skanner för att blippa paket när vi bygger lass”, säger Thomas. ”Paketens streckkod skannas och när lasset är färdigt trycker vi på en knapp för att skriva ut en följesedel som skickas med e-post till skrivare och till kontoret.

Oftast sitter vi i förarstolen och skannar genom vindrutan. Det händer också att vi går ur maskinen och skannar. Det är bra att alla möjligheter finns. Om streckkoden inte går att läsa av någon anledning är det enkelt att mata in paketnumret”.

 

Själva skannern är i princip en mobiltelefon som är byggd för en tuff miljö. Den är utrustad med en kraftfull skanner. TimberBase är byggt för att även kunna användas med mobiltelefoner och det är den möjligheten som används här. Som tillbehör till skannern används ett pistolgrepp för att göra det lättare att rikta mot streckkoden. Skannern kan användas för alla typer av pakethantering. Förutom utlastning även avregistrering av paket och lagerförflyttning.

”När vi kopplade skannern till det trådlösa nätverket hade vi problem med täckningen ibland. Vi provade då med att sätta in SIM-kort och använda mobilnätet och sedan dess har vi haft täckning överallt”, säger Thomas.

”De stora fördelarna är framförallt vid stora skeppningar. Vi har hela tiden kontroll på hur många paket vi har lastat ut. Vi ser hur mycket som finns i lager och vad som är tillgängligt. Man behöver heller inte bekymra sig över vilken produkt det är i paketet. Det är bara att välja lastorder så sköter systemet resten. Det viktiga är att paketets produkt finns på någon lastorderrad. Risken för fel minimeras. Det går inte att lasta ut ett paket med en produkt som inte finns på lastordern”.

”Den här möjligheten att använda TimberBase direkt i en handdator med en inbyggd skanner har förändrat vårt sätt att arbeta”, avslutar Thomas.

Se fler nyheter här

Utlastning med skanner hos Hedlunds Timber

”Vi använder skanner för att blippa paket när vi bygger lass”, säger Thomas.

Läs mer...

Ekeryds Trä ny TimberBase-kund!

Ekeryds Trä ny TimberBase-kund

Läs mer...

Jutos Timber väljer ForestBase

Jutos Timber väljer ForestBase

Läs mer...