Konsulttjänster

TimberIT har djup spetskompetens inom flera områden, kompetens som vi gärna delar med oss av i form av konsulttjänster. Det här är några områden där vi känner att vi har mycket att tillföra.

Våra konsulttjänster

Systemintegration

Vi kan processer och teknik för att integrera olika system med varandra. Den egna integrationsplattformen BIS (Business Integration Service) är en viktig komponent men även hur man styr och kontrollerar flödet av meddelanden är viktigt. Vi har lång erfarenhet. papiNet är en viktig standard inom skogsindustrin och virkesanskaffning. Samma gäller för StanforD som är en standard inom skogsbruket. Vi har god kunskap om papiNet och StanForD.

Rådgivning och projektledning

TimberIT har djup branschkunskap inom träindustri och virkesanskaffning. Vi kan ge råd även om saker som inte är direkt kopplade till systemanvändnigen.

Ett projekt kan vara stort eller litet. Det finns många saker som kan göra att det kärvar i genomförandet. Vi har stor erfarenhet av olika projektmetoder och kan hjälpa till att skapa ordning och reda utan att bygga upp en omfattande byråkrati.

IT-arkitektur

Vi har bytt teknisk plattform på både TimberBase och ForestBase. Samma sak har vi gjort i andra sammanhang. Vi vet vilka överväganden man måste göra och kan vägleda.

Systemförvaltning

Bra systemförvaltning är fundamentalt för vårt företag. Systemen ska vara byggda så att de är enkla att förvalta. Förbättringsförslag från användarna ska tas tillvara. Det här är vi riktigt duktiga på.